UN Global Compact Network Denmark

Konference

SMV'ernes ESG-rapportering – fra kundekrav til bæredygtig forankring

Vær med, når vi samler SMV’er, større virksomheder, eksperter og interessenter til en inspirerende dag med fokus på kundekrav, ESG-rapportering og forankring af bæredygtighedsarbejdet i virksomheden. Arrangementet er relevant for alle ansat i SMV'er, uanset hvor I er på jeres bæredygtighedsrejse.

Kategori

Konference

Sted

Hos Beierholm | Langagervej 1, 9220 Aalborg Øst

Start dato

30. oktober 2024 kl. 12:00

Slut dato

30. oktober 2024 kl. 17:00

Foto: UN Global Compact Network Denmark

Hvordan navigerer man som SMV i ESG, bæredygtighedsrapportering, væsentlighedsanalyser og dataindsamling? Og hvordan får man egentlig engageret sine kollegaer i arbejdet med bæredygtighed?

Mens de store virksomheder allerede nu bliver ramt af øgede rapporteringskrav for oplysninger om bæredygtighed, rammes SMV’erne ofte indirekte i deres funktion som leverandører, samarbejdspartnere mv. Med begrænset tid og ressourcer, kan dette være en udfordring for mange SMV’er. Det vil vi gerne hjælpe jer med.  

Endnu en gang sætter UN Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer, SMV’erne i fokus, når vi afholder SMV’ernes ESG-rapportering – fra kundekrav til bæredygtig forankring den 30. oktober 2024.

Med oplæg fra eksperter, paneldebatter og breakout-sessioner kan du få inspiration til SMV’ers arbejde med væsentlighed, rapportering og dataindsamling samt forankring af bæredygtighed i din virksomhed. Du får ikke mindst også mulighed for at deltage i diskussioner og erfaringsudveksle med andre, der sidder med de samme udfordringer i deres virksomhed, som du gør. Arrangementet er gratis, åbent for alle og finder sted hos Beierholm i Aalborg.

Find program og tilmelding her

Om breakout-sessionerne

SMV’ers arbejde med væsentlighed

  • kortlægning af vigtige områder, dialog med interessenter og arbejdet med dobbelt væsentlighed 

Væsentlighedsvurdering bliver med lovgivning om bæredygtighedsrapportering lovpligtigt for de virksomheder, der er omfattet af CSRD. Men hvordan kortlægger du, hvilke bæredygtighedsområder, der er væsentlige at rapportere om, for netop din virksomhed? En SMV vil til denne breakout-session præsentere, hvordan de arbejder med væsentlighed og dobbelt væsentlighedsanalyse, og dele ud af deres gode erfaringer.

Facilitator: Beierholm

Rapportering og dataindsamling 

  • dokumentation af arbejdet med bæredygtighed, herunder måling og KPI’er

Dataindsamling er en forudsætning for at kunne rapportere på E’et, S’et og G’et. Men dataindsamling kan være en udfordrende proces – særligt hvis man har begrænset tid og ressourcer. Så hvordan griber man dataindsamling an som SMV, og hvordan får man videreført og formidlet den indsamlede data? Til denne breakout-session præsenterer en SMV sit arbejde med dataindsamling og rapportering, og kommer med gode råd til hvordan man kan gribe arbejdet an.

Facilitator: Jesper Esman, Roesgaard

Forankring af bæredygtighed i organisationen

  • opkvalificering af medarbejdere, innovation og forretningsudvikling på tværs af virksomheden

En virksomhed kan ikke være bæredygtig, hvis man ikke får engageret sin ledelse og sine kollegaer i bæredygtighedsarbejdet. Men hvordan engagerer man sine kollegaer? Og hvad er ’bæredygtighedsarbejde’ og forankring af bæredygtighed egentlig, når man snakker interne processer? Til denne breakout-session vil en SMV dele sine erfaringer med bæredygtighedsengagement blandt ledelse og kollegaer.

Facilitator: Mia Walde, BDO

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.