Sustainable Business Solutions ApS

Webinar

Gratis webinar - Scope 3: Upstream-udledninger

Bliv klogere på de 8 upstream-kategorier i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én eller én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er gratis og en del af Sustainable Business Solutions webinarserie, "ESG to the point".

Kategori

Webinar

Sted

Live online (Zoom)

Start dato

4. juni 2024 kl. 08:15

Slut dato

4. juni 2024 kl. 09:00

Foto: Sustainable Business Solutions

Hvordan sporer man de drivhusgasudledninger, der opstår inden virksomhedens produkt kan sælges? Hvor kommer materialerne fra, hvordan og hvor langt er de blevet transporteret for at nå frem til din virksomhed? Og hvad med håndtering af affald, medarbejderpendling og forretningsrejser?

Spørgsmål som disse melder sig ofte, når man først kaster sig over arbejdet med virksomhedens scope 3 upstream-udledninger. I dette webinar vil vi dykke ned i de otte kategorier af upstream-udledninger, der dækker din virksomheds aktiviteter før produktionen på fabrikken eller handlen i virksomhedens butikker. Hvordan identificerer, skaffer og bearbejder man data inden for disse otte kategorier?

Målgruppe

Webinaret henvender sig til dig, der arbejder med klimaregnskabets scope 3, uanset om du er i en produktionsvirksomhed, i handelssektoren, indenfor energiforsyning eller noget helt fjerde. Vi vil gennemgå de otte kategorier én efter én og give konkrete eksempler på, hvilke typer af data der skal indsamles.

Vores webinar vil give dig en grundlæggende forståelse for, hvordan du kan reducere udledningerne, hvordan du kan inddrage leverandørerne, og ikke mindst hvordan du kan finde inspiration gennem diskussioner med de øvrige deltagere.

Program

  1. Præsentation og introduktion til GHG-protokollen
  2. Gennemgang af de 8 upstream-kategorier med konkrete eksempler på typer af data, der indgår i kategorierne
  3. Strategi for reduktion af upstream-udledninger
  4. Spørgsmål og afrunding

Baggrund: Hvorfor klimaregnskab?

At udarbejde et klimaregnskab og reducere udledninger i din virksomhed er afgørende af flere årsager. Stigende krav gør klimaregnskabet lovpligtigt for mange virksomheder. Efterspørgslen på klimadata fra kunder, samarbejdspartnere samt investorer gør det nødvendigt for mange flere. Ikke mindst er kundernes efterspørgsel efter grønne produkter og bæredygtige services stigende.

Mens det kan være forholdsvis ligetil at afdække og reducere direkte udledninger (scope 1) og udledninger fra strøm og varme (scope 2), ligger de største udfordringer i de indirekte udledninger i værdikæden (scope 3) - men også de største potentialer for at skabe synlige og mærkbare resultater. For mindre virksomheder kan det være svært at identificere, hvor udledningerne er gemt blandt de 15 kategorier i scope 3, og hvordan man reducerer dem. Engagement af underleverandører, transport af råmaterialer og udledninger fra produkterne efter salg udgør komplekse problemstillinger.

Med vores to gratis webinarer, der sætter fokus scope 3 både upstream og downstream får du et grundigt indblik i, hvordan man konkret bærer sig ad i arbejdet med datahåndtering i klimaregnskabet.

Gratis webinarrække: ESG to the point

Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions webinarserie ESG to the point. Læs mere og find kommende webinarer her.

Underviser Carolien Lombard Millenaar

Carolien Lombard Millenaar er Senior Sustainability Advisor i Sustainable Business Solutions. Carolien har en bachelor i biologi fra University of South Alabama og en kandidatgrad i bæredygtighed fra Wake Forest University i North Carolina. Hun har tidligere arbejdet indenfor industri- og landbrugssektoren som bæredygtighedskonsulent og -specialist, og hendes særlige interessefelt omfatter blandt andet dekarboniserings-strategier, EU-lovgivninger som EUDR og CSRD samt mapping og reducering af scope 3-emissioner. 

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.