Sustainable Business Solutions ApS

Webinar

Gratis webinar - Scope 3: Downstream-udledninger

Bliv klogere på de 7 downstream-udledninger i klimaregnskabets scope 3, når vi gennemgår dem én efter én med konkrete eksempler og gode råd. Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions gratis webinarrække "ESG to the point".

Kategori

Webinar

Sted

Live online (Zoom)

Start dato

18. juni 2024 kl. 08:15

Slut dato

18. juni 2024 kl. 09:00

Foto: Sustainable Business Solutions

Hvordan skal du udregne udledninger for jeres produkter eller ydelser efter de forlader produktionen? Og hvad med udledninger relateret til jeres investeringer og franchises?

Dette er alt sammen eksempler på spørgsmål, I kommer til at stille jer selv, når I kommer til at se nærmere på klimaregnskabets scope 3 downstream-kategorier. Selvom jeres produkter eller ydelser har forladt virksomhedens matrikel, skal de nemlig stadigvæk medregnes i virksomhedens klimaregnskab.

I dette webinar vil vi dykke ned i de syv kategorier af downstream-udledninger og gennemgå dem én efter én med konkrete eksempler på, hvilke typer af data, der skal indsamles.

Målgruppe

Webinaret henvender sig til dig, der arbejder med klimaregnskabets scope 3, uanset om du er i en produktionsvirksomhed, i handelssektoren, indenfor energiforsyning eller noget helt fjerde. Vores webinar vil give dig en grundlæggende forståelse for, hvordan du kan reducere udledningerne, hvordan du kan inddrage leverandørerne, og ikke mindst hvordan du kan finde inspiration gennem diskussioner med de øvrige deltagere.

Program

  1. Præsentation og introduktion
  2. Gennemgang af de 7 kategorier i downstream og eksempler på, hvilke typer data, der skal indsamles
  3. Gennemgang af krav til transitionsplan jf. CSRD samt inputs til hvordan den udarbejdes
  4. Spørgsmål og afrunding

Gratis webinarrække: ESG to the point

Webinaret er en del af Sustainable Business Solutions webinarserie ESG to the point. Læs mere og find kommende webinarer her.

Underviser Carolien Lombard Millenaar

Carolien Lombard Millenaar er Senior Sustainability Advisor i Sustainable Business Solutions. Carolien har en bachelor i biologi fra University of South Alabama og en kandidatgrad i bæredygtighed fra Wake Forest University i North Carolina. Hun har tidligere arbejdet indenfor industri- og landbrugssektoren som bæredygtighedskonsulent og -specialist, og hendes særlige interessefelt omfatter blandt andet dekarboniserings-strategier, EU-lovgivninger som EUDR og CSRD samt mapping og reducering af scope 3-emissioner. 

Baggrund: Hvorfor klimaregnskab?

At udarbejde et klimaregnskab og reducere udledninger i din virksomhed er afgørende af flere årsager. Stigende krav gør klimaregnskabet lovpligtigt for mange virksomheder. Efterspørgslen på klimadata fra kunder, samarbejdspartnere samt investorer gør det nødvendigt for mange flere. Ikke mindst er kundernes efterspørgsel efter grønne produkter og bæredygtige services stigende.

Mens det kan være forholdsvis ligetil at afdække og reducere direkte udledninger (scope 1) og udledninger fra strøm og varme (scope 2), ligger de største udfordringer i de indirekte udledninger i værdikæden (scope 3) - men også de største potentialer for at skabe synlige og mærkbare resultater. For mindre virksomheder kan det være svært at identificere, hvor udledningerne er gemt blandt de 15 kategorier i scope 3, og hvordan man reducerer dem. Engagement af underleverandører, transport af råmaterialer og udledninger fra produkterne efter salg udgør komplekse problemstillinger.

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.