VIA University College

Konference

Rethink Being Human: Bæredygtighed kommer indefra

1. oktober 2024: ​Den indre og ydre bæredygtighed er hinandens forudsætninger! Og i erkendelsen af, at vores indre bæredygtighed - eller mangel på samme - er en væsentlig årsag til manglende handlinger på de menneskeskabte kriser i økosystemerne, sætter denne konference særligt spot på de aktuelle tendenser og nyeste tænkning inden for bæredygtig transformation og den forandringskraft, der starter i mennesket.

Kategori

Konference

Sted

VIA University College, Aarhus

Start dato

1. oktober 2024 kl. 08:30

Slut dato

1. oktober 2024 kl. 17:00

Foto: VIA University College

​I takt med at de bæredygtige forandringer ikke er sket med den hastighed, der er nødvendig for at realisere Verdensmålene i 2030, er der en stigende interesse for at forstå, hvorfor evne og motivation for handling ikke er større, og hvordan den kan accelereres.

Til konferencen ’Rethink Being Human’ samler vi derfor al opmærksomhed omkring den indre bæredygtighed: For, hvis vi som mennesker skal kunne træffe de valg og prioriteringer, der skaber ydre bæredygtige forandringer, er vi nødt til også at arbejde mere aktivt med at udvikle os som mennesker.

I den forbindelse, og set i forhold til at skabe en bæredygtig fremtid, er det relevant at stille spørgsmålet: 

Hvilke bevæggrunde, motiver, værdier, tilstande og forestillinger mv., får os til at handle som mennesker – eller får os til at undlade at handle?

På konferencen vil du møde førende danske og udenlandske forskere, kunstnere, meningsdannere og praktikere med hver deres faglige udgangspunkt. 

Igennem dagen vil du gennem 4 spor kunne udforske forskellige og relevante perspektiver, som kan være med til at identificere og fremkalde nye veje at gå i forhold til at justere vores indre kompasser, øge vores evne til at omstille os og styrke kraften til at handle.

De fire spor
SPOR 1: Væredygtighed i organisationer
SPOR 2: Håb, mod & handlekraft
SPOR 3: Eksistens
SPOR 4: Kunstens rolle i den bæredygtige omstilling

Kort sagt: Til ’Rethink Being Human’ kan du både fordybe dig i de områder, der interesserer dig mest, og du kan netværke med andre, der også brænder for den bæredygtighed, der kommer indefra.

Arrangørerne
Konferencen gennemføres i et samarbejde mellem VIA University College, Center for Væredygtighed og EarthWize Leadership.  

Center for Væredygtighed afholdte også i 2020 og 2022 konferencer om indersiden af bæredygtighed – dengang i samarbejde med hhv. Aarhus Universitet og Syddansk Universitet. Disse arrangementer satte fokus på vigtigheden af at prioritere vores indre bæredygtighed. Årets konference tager et vigtigt skridt videre ved at adressere, hvordan vi kan omsætte vores erkendelser til mere handling. Du behøver ikke at have deltaget tidligere for at få rigt udbytte af dette års konference.

Samarbejdspartnere
CAC Fonden, Dansk Musiker Forbund​.

En smuk kulisse
Med Aarhus Teater som den smukke kulisse og rammen for den spændende dag, er der samtidig lagt i støbeskeen til forskellige kulturelle indslag i løbet af dagen.

Early Bird rabat
Prisen for konferencen er 2450 kr., men køber du billetten inden den 15. august kl. 23.59 får du early bird rabat og sparer 500 kr.

Læs mere her.

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.