Lego og WWF samarbejder om mindre C02-udledning

Kun en tiendedel af den samlede CO2-udledning, der er relateret til Legos produkter, stammer fra selve produktionen af legoklodser. Derfor har Lego-koncernen udvidet dialogen med leverandørerne for at minimere den samlede miljøbelastning.

Tællemaskiner i Legos produktion i Billund. Foto: Lego..

17.03.2014

CSR.dk

”Partnerskabet med WWF er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at få det bedste ud af vores bæredygtige initiativer”, siger Legos administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp. Foto: Lego..

Som en del af Legos ambition om at have en positiv indvirkning på kloden, har legetøjsproducenten indgået et partnerskab med WWF Verdensnaturfonden om at intensivere sin indsats for at forbedre effekten af en række miljømæssige prioriteringer.

“Vi har oplevet stærk vækst i otte år og i takt med at vi vokser, bliver vi mere og mere bevidste om den påvirkning, vi har på kloden. Partnerskabet med WWF er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at få det bedste ud af vores bæredygtige initiativer. Vi er stolte af at bidrage til WWF's overordnede vision om 100 procent vedvarende energi i 2050, og allerede nu har WWF spillet en rolle i de mål, vi har sat – og hvordan vi kan nå dem”, siger Legos administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp.

”Samarbejde med virksomheder, som for eksempel Lego, er afgørende for at kunne opfylde vores vision om 100 procent vedvarende energi i 2050”, siger Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden. Foto: Kim Vadskær/WWF..

“Hurtige klimaændringer er en kæmpe trussel mod naturen og verdenssamfundet. Samarbejde med virksomheder, som for eksempel Lego, er afgørende for at kunne opfylde vores vision om 100 procent vedvarende energi i 2050”, siger Gitte Seeberg og forsætter:

”Med støtte fra WWF har Climate Savers-medlemsvirksomheder reduceret deres CO2-udledning med mere end 100 millioner tons siden 1999. Det er cirka dobbelt så meget som den nuværende årlige CO2-udledning i Danmark. Derfor er ændringer i virksomhedernes praksis afgørende, hvis der virkelig skal ske fremskridt for klimaet. I WWF er vi meget glade for, at en stor aktør som Lego nu også har indgået en Climate Savers-aftale”.

Nytænkning sammen med leverandører
Hvis Lego reducerede den CO2-udledning, som er direkte relateret til produktionen på Lego-fabrikkerne, med mindst ti procent - som er målet - ville det svare til cirka 10.000 tons CO2-udledning.

Men det er kun ti procent af den samlede CO2-udledning fra hele værdikæden i forbindelse med Lego-produkter, der stammer fra de processer, der finder sted på Lego-fabrikkerne under støberi, dekoration og emballering af legoklodser.

De resterende 90 procent af CO2-udledningen stammer fra aktiviteter i forsyningskæden, for eksempel råstofudvinding og forædling, indirekte indkøb, distribution fra Legos fabrikker til legetøjsbutikker over hele verden og miljøbelastningen, når produkterne til sidst skrottes.

Læs også: Carlsberg og Lego på eksklusiv CSR-liste

Væsentlige punkter i partnerskabsaftalen

  • I 2014 vil Lego indlede en række testprojekter sammen med leverandører for i fællesskab at finde løsninger til at håndtere forsyningskædens CO2-udledning.
  • Lego vil arbejde med en miljøstrategi for materialer, som kunne omfatte fremstilling af produkter med brug af færre materialer, genbrug samt udnyttelse af vedvarende materialer eller genbrugsmaterialer.
  • Lego vil se nærmere på, hvordan produkter bedst kan fornys, så de bliver mere bæredygtige.
  • Ved udgangen af 2016 skal den energi, der anvendes til fremstilling af et ton lego-elementer, være reduceret med mindst 10 procent i forhold til 2012.
  • Lego har forpligtet sig til at producere mere vedvarende energi end virksomheden anvender på sine faciliteter, det vil sige at være over 100 procent vedvarende i 2016.

“Hvis vi også kan inspirere vores forsyningskæde og gøre den i stand til at opnå en tilsvarende reduktion i deres produktion, vil den samlede udledning blive nedbragt med 100.000 tons. Det ville svare til at fjerne omkring 28.000 biler fra vejene”, siger Robbert Stecher, Senior Vice President, Corporate Affairs i Lego-koncernen og tilføjer:

“Vi føler, at det er naturligt at gå ind i en tættere dialog med vores leverandører, så vi kan gå sammen om at reducere CO2-udledningen og samarbejde om et fælles mål om at have en positiv indvirkning på miljøet og samfundet som helhed”.

CO2-udledning under nul 
Selv om Lego nu øger sit fokus på leverandørerne, arbejder legetøjsproducenten stadig på at reducere sin egen miljøbelastning.

I en årrække har Lego og WWF haft en dialog om forskellige bæredygtighedsemner, såsom at finde leverandører af bæredygtige emballagematerialer gennem FSC og partnerskab omkring lanceringen af WindMade-initiativet.

Læs også: Danmark vinder WWFs mest anerkendte pris

Nu sætter det formelle partnerskab fokus på at gå under nul i CO2-udledning. Det betyder, at den samlede CO2-udledning, målt i tons kulstof fra hele Lego-koncernen, skal være mere end opvejet gennem ejerskab og drift af vedvarende energikilder.?

Lego er på vej til at opfylde denne ambition med konkret handling; idriftsættelsen af en havvindmøllepark i Tyskland, hvor energiproduktionen fra Legos del af vindmølleparken svarer til energiforbruget i omkring 100.000 husstande.

“Vi oplever konstant begrænsninger på de naturlige ressourcer globalt. Det er ikke muligt at fortsætte som hidtil, hverken for kloden eller for virksomheder. Problemerne løses bedst ved at arbejde sammen, og vores nye samarbejde med Lego viser, at vi sammen kan forstærke og fremskynde den positive påvirkning, som vi har brug for. Det viser et reelt ansvar at gå foran og skabe bæredygtige forandringer i værdikæden”, siger Gitte Seeberg.

Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

26.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Hvordan får vi SMV'erne med?

26.11.2024Byggeriets Samfundsansvar

Sponseret

ESG kan være en løftestang for en ny kultur i byggeriet

25.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads fravælger Black Friday: Cirkulære løsninger er det nye sort

21.11.2024SustainBusiness

Sponseret

Det Digitale Produktpas og DMA med Louise Klüwer

20.11.2024TANIA ELLIS - The Social Business Company

Sponseret

Bæredygtighed i tekstilbranchen: En case om strategisk tilgang til ansvarlig udvikling

14.11.2024CSR.dk

Globale fragtkunder vil skabe grønne shipping-løsninger

13.11.2024NGUVU

Sponseret

Kvindelige kaffebønder øger indtægten takket være danske kaffedrikkere

07.11.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Indkøbsafdelingen kan udgøre en alvorlig forretningsrisiko

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

access2innovation
Morgenmøde
Vitual A2i Talk: Visions for improved trade relations with Africa

Boosting trade relations between Denmark and the African continent with a focus on value chains and sustainable transition.

Dato

06.12.2024

Tid

09:30

Sted

Virtualt