'De gode penge ligger i bæredygtighed'

Claus Stig Pedersen fra Novozymes indledte sit indlæg på årets CSR konference med en lille advarsel. ”Vi har altså tænkt os at tjene penge – mange penge – på at levere bæredygtige løsninger,” sagde han. For ifølge ham er det ganske enkelt. Der er mange flere penge i at løse verdens problemer end i skabe dem.

En tætpakket sal og spørgelystne deltagere var på plads i Børssalen, hvor CSR konferencen fandt sted. Her efterspørger Sanne Borges fra Amnesty International større fokus på menneskerettigheder. .

08.09.2015

CSR.dk

CSR-konferencen d. 7. september 2015 stod i de nye, globale bæredygtighedsmåls tegn. Det gennemgående budskab fra talerne var, at vi stod foran et skift. Nu handler bæredygtighed også om at tjene penge. 

Business kan og skal gøre godt
Om det så fører til mange penge eller ej, så var der opbakning til synspunktet om at bæredygtighed og bæredygtighedsmålene også handler om forretning og indtjening. Peter White fra World Business Council for Sustainable Development understregede i sit oplæg at vi gik fra et ensidigt fokus på virksomhedernes ansvar for bæredygtighed til også at pege på de mange muligheder globale bæredygtighedsambitioner også giver – og at det er to sider af samme sag.  

”Forretningslivet kan udrette meget som er god forretning,” sagde han. (På engelsk: a lot can be done by business that is good business).

Ikke noget valg

Så ud over pengene og mulighederne – hvad skal så få den private sektor til at kaste sig over udfordringerne fra bæredygtighedsmålene? Det var Claus Stig Petersen og Peter White også enige om. Hvor Peter White pegede på at virksomheder ikke kan få succes i en samfund der er brudt sammen. Fra Novozymes lød det, at man er nødt til at handle så man er forberedt, for alle ressourcer vil blive dyrere og der vil komme en pris på carbon osv. Det er ikke muligt at fortsætte som før. Og Ole Lund Hansen fra UN Global Compact tilføjede at i lyset af at det politiske niveau fremover kommer til at orientere sig efter bæredygtighedsmålene, så kommer målene til at definere virksomhedernes arbejdsvilkår. 

Læs også: Vejen fra FN til dansk erhvervsliv er ikke så lang endda

Klarest blev det måske udtrykt af formanden for FNS generalforsamling, Mogens Lykketoft, som havde indspillet en videobesked til konferencen. Heri sagde han:

”De gode penge – de er i den bæredygtige udvikling. For den verden, vi får uden at investere i bæredygtighed, den kan man ikke tjene penge på.”  

Hjælp til at komme i gang
Når bæredygtighedsmålene vedtages under FNS generalforsamling i slutningen af september 2015, lanceres samtidig en implementeringsguide til virksomheder, som gerne vil finde frem til hvad de kan gøre og få ud af målene. ”SDG Compass” udgives af UN Global Compact, Global Reporting Initiative og World Business Council for Sustainable Development.

"Det bliver en vigtig udgivelse for dem, der vil implementere, så man kan udnytte at SDGerne er en meget komplet ramme for at give retning og indhold til arbejdet internt i virksomhederne," sagde Ole Lund Hansen. 

Indtil udgivelsen af det færdige produkt er sidste udkast til guiden, et forslag til en oversigt over mulige indikatorer, som man kan knytte sit arbejde op på, og en guide til hvordan man måler effekten af ens arbejde tilgængeligt på SDG Compass’s hjemmeside

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

07.10.2024CSR.dk

Klimapåvirkningen af modulbyggeri kommer med i tilbud til bygherrer

04.10.2024CSR.dk

Ved du, hvad vaskemaskiner kan betyde for klimaet?

04.10.2024MäRK

Sponseret

B Corp, ESRS og CSRD

03.10.2024BSR

Sponseret

The Impact of Mandatory Sustainability Reporting on Corporate Functions

30.09.2024Industriens Fond

Sponseret

Grønne fødevarer får et boost på 20 millioner

30.09.2024Basico

Sponseret

ESG er en tværfaglig disciplin, men hvad er CFO’ens rolle?

26.09.2024CSR.dk

STARK sætter klimatal på varelevering

26.09.2024Bureau Veritas

Sponseret

Få indsigt i ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001 på vores online seminar

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Sustainable Business Change Manager Online (INTL): Online certificate programme. Starting Oct. 2024

Turn your sustainability ambitions into value-adding actions! Get the latest knowledge and tools for integrating sustainability and responsibility into the heart of a company's strategy and organisation. Starting October 8.

Dato

08.10.2024

Tid

09:00

Sted

Online

CABI
Webinar
Webinar | Social bæredygtighed og S’et i ESG

Måske har din virksomhed mødt krav om ESG-dokumentation fra større kunder eller jeres bank? Måske vil I gerne være på forkant? Hop med på dette webinar og få en konkurrencefordel.

Dato

10.10.2024

Tid

08:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Certificeringer, rapportering og dokumentation

Lær at dokumentere og rapportere på dine bæredygtige tiltag, fx ESG-rapportering, ordninger og certificeringer, så det følger EU-taksonomi, EU-lovgivning og CSRD. Statsgodkendt uddannelsesforløb på 4 dage med ECTS-point.

Dato

10.10.2024

Tid

08:30

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Aros Business Academy
Efteruddannelse
Aros Mini MBA – Lederuddannelse

Aros Mini MBA er Danmarks mest ambitiøse Mini MBA – udviklet i tæt samarbejde med landets førende ledelsesekspert, professor Steen Hildebrandt. Lederuddannelsen indfører dig i de klassiske MBA-fag og giver dig samtidig det mest aktuelle inden for ledelse.

Dato

10.10.2024

Tid

08:00

Sted

Copenhagen Marriott Hotel