Succes som social entreprenør

Hvordan får min virksomhed succes som social entreprenør? På Responsible Entrepreneurs-konferencen d. 28. januar på Kofoeds Skole fortæller en perlerække af cases - bl.a. Thor Thorøe og Peter Nørgaard - hvordan de er lykkedes med det

Socialt ansvar - hvordan kommer man igang - og bliver ved?.

02.11.2015

Lars Münter, CSR.dk

Den mest basale fordel ved at dele er, at man bliver flere om det i stedet for at være få. Man kan sige, at det er grundprincippet ved inklusion: at dele – virksomheden tager folk ind i stedet for at holde dem ude. Det skaber sammenhængskraft med resten af samfundet og giver gevinst for virksomheden på adskillige bundlinjer.

Spørg for eksempel Creativ Company’s direktør Peter Nørgaard. I hans firma er de skæve størrelser en kilde til skaberglæde og afgørende for at skabe den unikke virksomhed, som Creativ Company har høstet så mange priser for at være. Eller spørg Thor Thorøe – skaberen af den banebrydende kæde Paradis Is – og nu i gang med sit næste store projekt, Social Foodies, der er grundlagt på overbevisningen om, at giver man noget til samfundet, kommer det godt igen - på adskillige bundlinjer.

Det er ikke en tilfældighed at netop de to frontløbere for et menneskeligt ansigt i erhvervslivet er inviteret til at fortælle deres historie på Responsible Entrepreneurs, fortæller Jens Prebensen, stiftende partner i CSR LINK, der står bag konferencen med Kofoed Skole som medarrangør:
 
”Formålet med Responsible Entrepreneurs er at vise, at erhvervslivet både kan og vil tage et socialt ansvar over for samfundets udsatte og svage grupper. Kald det inklusion, diversitet, socialt entreprenørskab, socialøkonomisk virksomhed – det handler om at gøre en ekstra indsats for dem, som har for lidt eller står uden for, og samtidigt styrke sin forretning på det. Og det er okay at tjene penge på det, for virksomheden er i konkurrence med alle de andre virksomheder på markedet, der gør så meget mindre.” understreger Jens Prebensen og tilføjer ”Der har jo altid været virksomheder, som har hjulpet de fattige eller værdigt trængende – det er Kofoeds Skole et levende eksempel på. Lige som ved grundlæggelsen handler det i vore dage først som sidst om at hjælpe andre, men også om en styrket markedsposition og overskud, så man kan vokse virksomheden større – og det kommer altid godt tilbage.”

Inspiration til strategi og engagement
Responsible Entrepreneurs sætter spotlys på emnet og lægger talerør til en perlerække af stærke cases, som på egen krop har erfaret, hvor meget man får tilbage, når man gør en ekstra indsats for dem, der står bagerst i jobkøen. Det er store som små virksomheder og NGO’er, og heriblandt altså også Peter Nørgaard og Thor Thorøe. Hver case har et forskelligt udgangspunkt, når det kommer til ressourcer og muligheder, men én ting har de til fælles: deres engagement for de socialt udsatte er strategisk og orienteret mod at skabe værdi for virksomheden. Og det er inspirerende og lærerigt for alle, som ønsker at gå samme vej, siger Jens Prebensen:
 
”I Erhvervsstyrelsens kortlægning af CSR i de mindre virksomheder tilbage i 2013, svarede en meget stor del af virksomhederne – fire ud af fem – ja til, at de arbejdede med CSR, men tre fjerdele af dem svarede, at de gjorde det som en moralsk forpligtelse, og ikke fordi det kunne betale sig økonomisk. Det ligger meget fjernt for de ni cases, vi har inviteret til konferencen. Som borger er det naturligvis kun godt, at så mange som muligt gør en indsats for de svage i samfundet. Men indsatsen bliver nu en gang stærkere og mere langtidsholdbar, når der ikke kun lægges timer, men også tanker i den; når virksomhederne gør det af reelt engagement og søger den viden, der er nødvendig for at påtage sig ansvaret. Og indgår i partnerskaber, der kan hjælpe dem, også når det er svært, og hjulene kører baglæns. De ni cases er alle succesfulde sociale entreprenører, og deres vej dertil og de erfaringer, de har gjort sig undervejs, det kan vi alle blive klogere af.”
 
Responsible Entrepreneurs byder på rig lejlighed for at spørge ikke bare Peter Nørgaard og Thor Thorøe, men også syv andre solide eksempler: G4S, Arriva, NCC, Allehånde, Askov Fonden og High:five for ikke at glemme Kofoeds Skole, der står som vært for arrangementet. De nævnte flankeres af gæstetalere, markedsplads og miniseminarer ved blandt andet CABI og Den Sociale Kapitalfond.
 
Konferencen finder sted d. 28. januar i Kofoeds Skoles multihal, Nyrnberggade 1 på Amager. Læs mere om konferencen og tilmelding på www.csr-link.dk

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

18.04.2024CSR.dk

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

03.04.2024CSR.dk

For lidt plads kan løses med bedre lovgivning

02.04.2024CSR.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

21.03.2024CSR.dk

Ultra fast fashion kan få det svært i Frankrig

12.03.2024CSR.dk

Får EU-Parlamentet lukket de russiske gashaner?

21.02.2024CSR.dk

Lad skruelåget sidde på flasken og bidrag til genanvendelse af 140 ton plast om året

20.02.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal styrke reparationscafeerne i Danmark

Jobmarked

Se alle

Daka Denmark A/S

Studiejob i en af Danmarks største genanvendelsesvirksomheder

Studerer du kommunikation eller markedsføring, og har lyst til at udfordre dine kompetencer i et studierelevant job. Så tilbyder vi et studejob på 15 timer om ugen, med mulighed for at arbejde med hele værktøjskassen inden for markedsføring og kommunikation.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus