Roskilde Festivals eget bryg

Da Husbryggeriet Jacobsen lagde opskriften til sin nye Roskilde Festival specialøl, var det i et åbent partnerskab. Det er en god historie om bæredygtig produktudvikling, og det er en af 11 stærke cases på konferencen Innovative Partnerskaber d. 8/12

06.12.2015

Lars Münter, CSR.dk

Mange, som ikke har været på Roskilde Festival, tror det er en pløret pløjemark med tusinder af unge, fulde mennesker, der vælter rundt imellem hinanden. Men faktisk sætter festivalen barren i det øverste hak, når det drejer sig om kvalitet, siger Mads Egeskov Jensen, Marketing koordinator for Husbryggeriet Jacobsen hos Carlsberg Danmark. Husbryggeriet Jacobsen er Carlsbergs flagskib inden for specialøl, og det er som bekendt opkaldt efter Carlsberg-bryggeriets grundlægger, der selv var kompromisløs, når det gjaldt kvaliteten. Der var derfor høje forventninger til den øl, som bryggerne blev sat i spidsen for at udvikle i samarbejde med festivalen, fortæller han:

”Vil man ’lege’ med Roskilde Festival, skal man være klar over to ting. For det første skal man ikke tro, man bare kan levere et eller andet lavkvalitetsprodukt. Det bliver aldrig godkendt hos festivalen. For det andet skal det være bæredygtigt og helst økologisk.”

Projektopgaven lød så nogenlunde sådan: design en økologisk specialøl, som har en klar identitet af Roskilde Festival. Roskilde Festival var med i sidevognen og støttede projektet, men ellers blev det givet over til festivalens trofaste publikum at sætte øllen sammen. Det blev mødt med stor interesse:

”Roskilde Festival annoncerede efter festivalgængere, som ville være med til at lave en øl sammen med os. Det var der utroligt mange, der gerne ville, og de kom med alle mulige gode begrundelser for, hvorfor det netop var dem, der skulle være med. Så det var rigtig svært for os at vælge de tre ud, vi skulle bruge. Det var helt overvældende, ” siger Mads Egeskov Jensen.

Ilddåben for de tre nyudklækkede husbryggere var en åben brainstorm på bryggeriet, hvor de besluttede sig for øltypen og ingredienserne, fortæller Mads Egeskov Jensen: ”Det var helt åbent, hvilken øl de skulle lave, og de endte på en økologisk pale ale beregnet til spisesituationen på festivalens FoodCourt. For at give den en ’Orange Feeling’ blev den tilsat økologiske appelsiner. ”

Selve brygningen stod de professionelle brygmestre dog for, men følgerne var med til tapningen – og den første smagning – som kronen på værket.

Partnerskaber med perspektiver

For Mads Egeskov Jensen har det været afgørende for det gode resultat, at processen ikke var lagt fast på forhånd: ”Skal du lykkes med et rigtigt partnerskab, skal du turde åbne op for at lege og invitere ind i din udviklingsproces. Det giver dig til gengæld nye perspektiver, og det passer fint til et innovativt bryghus som Jacobsen.”

Desuden skal der for at lykkes med partnerskabet være et fælles værdisæt at bygge på. Det er der i høj grad mellem festivalen og husbryggeriet, slår Mads Egeskov Jensen fast: ”Roskilde Festival har det samme fokus som os, nemlig at møde forbrugeren i øjenhøjde. I det hele taget har vi et værdifællesskab, der smitter af på hinanden, og som giver plads til nye projekter.”

Husbryggeriet Jacobsen vil gerne lege meget mere med Roskilde Festival, og der er et stærkt grundlag at arbejde ud fra, understreger Mads Egeskov Jensen: ”Mange vil gerne have en specialøl til deres mad, og det gælder også publikum på Roskilde Festival. Specialøl passer jo godt til det gode madudbud, de har.” Man skal se partnerskaberne som en mulighed for at lege, anbefaler Mads Egeskov Jensen brygget på erfaringerne fra projektet, og lade innovationen styre sig selv derhen, hvor den vil, og så er det vigtigt, at man lytter til hinanden og sammen ser perspektiverne.

Mads Egeskov Jensen fortæller på halvdagskonferencen Innovative Partnerskaber om Husbryggeriet Jacobsens tætte samarbejde med Roskilde Festival omkring udviklingen af specialøllen. Konferencen byder samlet på 11 stærke eksempler på partnerskaber med festivalen: Madkulturen/Superbrugsen, Naturmælk, Det Runde Bord, LoveSpring, ROCKWOOL International, Tuborg, Peter Larsen Kaffe, Hansens Flødeis, Dropbucket og ikke mindst Landbrug & Fødevarer, der lægger lokaler til dagen med afsæt i deres Beercyclingsprojekt. De mange cases bærer vidnesbyrd om en festival, som ikke går af vejen for et godt bæredygtighedssamarbejde, men også om hvor langt partnerskaber mellem vidt forskellige virksomheder og organisationer kan føre, når bare viljen til at gå sammen er der.

Konferencen afholdes i et samarbejde mellem Roskilde Festival og Landbrug & Fødevarer og med CSR LINK som initiativtager og facilitator. Moderatorerne for dagen er Rikke Rønholt Albertsen fra Verdens Bedste Nyheder og Kitte Wagner fra Spark, der rådgiver om bæredygtig forandring – begge med solid erfaring fra festivalens partnerskaber. Det er d. 8. december kl. 13 – 17.30 på Axelborg i hjertet af København. Læs mere om dagen og tilmelding på www.csr-link.dk.

Dansk Standard

Sponseret

Psykisk arbejdsmiljø - introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

Bureau Veritas

Sponseret

Online forum om food waste & loss

Relateret indhold

Closing Loops: Danmarks store skridt mod en mere cirkulær fremtid

18.04.2024CSR.dk

17.04.2024CSR.dk

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

16.04.2024Topsoe A/S

Sponseret

Navigating the routes to decarbonized shipping

16.04.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

CO2-kreditter: Måske en del af løsningen

16.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.04.2024CSR.dk

To miljømilliarder til bedre vandmiljø, mere skov og rent drikkevand

15.04.2024Etisk Handel Danmark

Sponseret

Key insights: The OECD – OCDE Forum on due diligence in the garment and footwear industry

15.04.2024CSR.dk

85 procent ønsker globalt forbud mod engangsplastik

Jobmarked

Se alle

Andel

Biodiversitetsspecialist til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at fremme biodiversitet i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du et solidt fagligt grundlag og indsigt i den jura, som knytter sig til naturforvaltning?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, menneskerettigheder og sociale forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre menneskerettigheds-due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Andel

Due diligence manager, miljømæssige forhold til investeringer i vedvarende energi

Vil du være med til at sikre miljømæssig due diligence i udbygningen af vedvarende energiproduktion? Har du blik for den forretningsstrategiske værdiskabelse, som due diligence kan bibringe?

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

05.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

04.05.2024

BESTSELLER

SENIOR ENVIRONMENTAL IMPACT SPECIALIST

Are you passionate about making a difference in the apparel and textiles industry by measuring and communicating environmental impacts? At BESTSELLER, we are committed to accelerating our journey towards a more sustainable future for our industry. Join us on this exciting journey!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.05.2024

Etisk Handel Danmark

Rådgiver i bæredygtig udvikling og handel

Vi søger en erfaren rådgiver i bæredygtig udvikling og handel til sekretariatet i Etisk Handel Danmark.

Ansøgningsfrist

04.05.2024

Thygesen Textile Group

Struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Thygesen Textile Group søger struktureret og analytisk Corporate Responsibility Manager

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

19.04.2024

Compass Group Danmark A/S

Forretningsanalytiker til nyoprettet stilling i ESG

Brænder du for bæredygtighed, springer nye muligheder i komplekse data frem i dine øjne og vil du have ansvaret for at implementere strategiske nøgleinitiativer på ESG-området? Så er det måske dig vi søger.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

21.04.2024

Fortum Waste Solutions A/S

Apprentice Warehouse

Vil du være lagerelev hos os? Er der en indkøber gemt i dig med flair for god kundeservice, så læs videre her om en spændende mulighed for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.04.2024

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Sustainable Business Solutions ApS
Efteruddannelse
Sustainability Management i praksis - Forår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

16.04.2024

Tid

08:30

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2 8000 Aarhus C

Klimakurser
Kursus
Klimahandling og klimaregnskab i praksis - onlineforløb i april

Klimakurser er effektiv uddannelse, der giver ledere og medarbejdere de vigtigste kompetencer til at tage ansvar og arbejde med klimahandlinger og klimaregnskab i praksis – så virksomheden lykkes med at honorere klimakravene nu og i fremtiden.

Dato

17.04.2024

Tid

09:00

Sted

Live online (Zoom)

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden DS/ISO 45003:2021

ISO 45003 er en systematisk ramme for hvordan organisationer kan arbejde proaktivt med trivsel og psykisk arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Sted

København, Nordhavn

Dansk Standard
Kursus
Psykisk arbejdsmiljø – introduktion til standarden ISO 45003

På dette kursus får du en indsigt i konkrete metoder og værktøjer til at identificere, håndtere og forebygge psykosociale risici og dermed løbende forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

Dato

22.04.2024

Tid

09:00

Sted

Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

UN Global Compact Network Denmark
Konference
Årskonference 2024: Fremtidens bæredygtighed og ESG

Hvordan bliver fremtidens bæredygtighed og ESG påvirket af eksterne stakeholdere? Og hvilke forventninger skal virksomheder imødekomme, hvis de ønsker at være konkurrencedygtige og gøre noget bedre for samfundet og planeten?

Dato

22.04.2024

Tid

12:30

Sted

Industriens Hus, H.C. Andersens Blvd. 18, 1553 København

Aros Business Academy
Kursus
Klimaregnskabet i praksis – få styr på jeres CO2-beregninger!

Få tal på jeres bæredygtighedsindsats og CO2-udslip – helt simpelt og uden forkundskaber inden for regnskab. Og brug klimaregnskabet til at se, hvor I nemt og effektivt kan sætte ind for at mindske jeres CO2-udledning.

Dato

22.04.2024

Sted

Radisson Blu Scandinavia Hotel, Aarhus