Robotter og digitalisering spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling

"Vi ønsker en lige og fair globalisering, uden at det er på bekostning af klodens ressourcer, og teknologien er svaret på, hvordan det kan lade sig gøre”, mener Casper Hansen, der driver den danske robotvirksomhed Technicon.

20.08.2021

CSR.dk

At producere direkte til forbrug og dermed minimere spild. At producere regionalt, så man undgår transport. At etablere retursystemer, der kan øge genanvendelsen. Dette er blot nogle af fordelene ved brugen af robotter og digitalisering, hvis man spørger Casper Hansen, der er direktør for den danske robotvirksomhed Technicon.

Det skriver Finans.

Et godt eksempel er den robot, som den tidligere slagteriejer Jan Pedersen netop har udviklet, der kan sortere grisetarme, inden de skal bruges til pølser og medister. Den opgave ligger ellers i Asien, hvor arbejdskraften er markant billigere end herhjemme. Ved at bruge robotten lokalt i Europa skal grisetarmene ikke længere fragtes til og fra Asien.

Der fragtes i dag årligt 250 millioner grisetarme fra Europa til Kina og tilbage igen. Ved at bruge robotter til at udføre arbejdet i Europa i stedet, kan der spares, hvad der svarer til forureningen fra cirka fire millioner biler, fortæller Jan Pedersen.

Et andet eksempel er brilleproducenten Monoqool, som har droppet massefremstillingen i Asien til fordel for 3D-printere i Tåstrup.

”Foreløbig mangler vi stadig et komplet regnestykke for, hvor stor klimagevinsten er ved 3D-print, men der er jo ingen tvivl om, at den er kæmpestor”, siger Allan Gröndahl Petersen, der er Monoqools direktør og grundlægger.

Læs også: Planeten og naturen er ved at nå bristepunktet - der er brug for at virksomheder handler nu

Miljøgevinsten ved at man binder forbrug, bestilling og produktion sammen er selvsagt stor. Vi kigger ind i en fremtid hvor mobiltelefonen, festkjolen og sommerhuset kan 3D-printes.

”Vi har en tendens til at blive nogle teknologiglade jubeloptimister, når vi snakker om den fjerde industrielle revolution. Men revolutioner har aldrig været drevet af teknologi. En revolution bliver drevet af et samfundsmæssigt ønske om en bedre fremtid, og det er nøjagtig det, der sker her. Vi ønsker en lige og fair globalisering, uden at det er på bekostning af klodens ressourcer, og teknologien er svaret på, hvordan det kan lade sig gøre”, afslutter Casper Hansen.

- MTN

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

31.10.2024CSR.dk

CO2-fangst eller træplantning: Kan milliarderne bruges bedre?

31.10.2024CSR.dk

Drop bilen for fridage

30.10.2024CSR.dk

Fødevareaffald kan blive en guldgrube

30.10.2024CSR.dk

Oxfam: De rigeste skal betale ekstra for deres massive udledninger

29.10.2024CSR.dk

Sweco lancerer Det Planetære Projekt: Et tværfagligt innovationsprojekt om den fremtidige indretning af Danmarks areal

28.10.2024CSR.dk

Brancheforening lancerer betaversion af beregner for klimaaftryk på reklamemarkedet

28.10.2024Arrow ECS Denmark

Sponseret

Fra Overforbrug til Optimering: Sådan Kan Virksomheder Reducere CO2 og Øge Effektiviteten

25.10.2024Schneider Electric

Sponseret

AI kræver en fundamental omstilling i opbygningen og driften af datacentre

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

04.11.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

04.11.2024

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - DMA med værdi

I dette webinar dykker vi sammen med ingeniørvirksomheden DIS/CREADIS ned i dobbelt væsentligheds-processen og de faser, man skal igennem for at sikre overholdelse af kravene – men vi stopper ikke der. Vi ser også på, hvordan man kan udnytte processen til at skabe konkrete tiltag, der både styrker virksomhedens bæredygtighedsprofil og bundlinjen.

Dato

05.11.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen