Odenses mest miljøvenlige aktør kåres

Fazer Food Services, Ikea Odense og Odense Fødevarefællesskab er nominerede til Odense Bæredygtighedspris 2012. Vinderen er fundet og afsløres af Odense Bæredygtighedsråd onsdag.

08.02.2013

CSR.dk

Navnet på dette års vinder af Odense Bæredygtighedspris er allerede trykt på diplomaet..

Der er spænding til det sidste, inden sløret løftes på onsdag for, om det er Fazer Food Services, Ikea Odense eller Odense Fødevarefællesskab, der vinder Odense bæredygtighedspris 2012.

En svær beslutningsproces er gået forud. Prisen har nemlig haft en lang række højt kvalificerede indstillinger, og det glæder borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd Anker Boye sig over:

”Det var dejligt igen i år at se, at der er så mange forskellige aktører, der arbejder seriøst med bæredygtighed i Odense. Der var jo både indstillet virksomheder, organisationer og projekter, og bæredygtighedsrådets formandskab blev sat på en hård opgave, da vinderen skulle findes.”

Læs også: Scandic Odense vandt bæredygtighedsprisen i 2011

Anker Boye glæder sig til at høre de nomineredes egen historie og selvfølgelig til at overrække diplomet til prisvinderen. Det sker ved et arrangement på Odense Rådhus, hvortil alle er velkomne. Her vil der blive serveret klimavenlig mad, og et kammerensemble fra Odense Symfoniorkester vil underholde med Mozarts Strygekartet.

Ved arrangementet vil de tre nominerede til bæredygtighedsprisen – Fazer Food Services, Ikea Odense og Odense Fødevarefællesskab – selv fortælle om deres grønne initiativer.

Miljøbevidste Fazer Food Services
Fazer Food Services driver kantiner med stort fokus på bæredygtige tiltag såsom økologi, sundhed og miljø. Virksomheden har gennemført et projekt, som på under et halvt år har resulteret i, at over 90 procent af dens personalekantiner har modtaget Fødevarestyrelsens økologiske spisemærke i bronze. Dette næsten tredoblede antallet af økologiske kantiner på landsplan. Økologi behøver desuden ikke at betyde dårlig økonomi, for omlægningen var omkostningsfri for Fazers kunder. Pengene blev blandt andet fundet ved at tænke i sæsonvarer, handle lokalt, reducere spild og justere lidt på madens sammensætning.

Socialt ansvar hos Ikea
Ikea Odense har i en årrække haft fokus på bæredygtighed gennem arbejde med miljø og socialt ansvar (CSR). Virksomheden har en etnisk blandet medarbejdergruppe, ansatte på sociale kontrakter og fokus på medarbejdersundhed. Derudover er Ikea involveret i lokale sociale projekter med blandt andre Red Barnet og børneafdelingen på Odense Universitetshospital. Ikea arbejder innovativt med eksempelvis reduktion af energiforbrug, vandforbrug og affaldsmængder til glæde for miljø og økonomi.

Odense Fødevarefællesskab og lokal økologi
Odense Fødevarefællesskab er en økologisk indkøbsforening, der samarbejder med fynske landmænd. Foreningens formål er at gøre lokalproducerede, sæsonbetonede økologiske fødevarer tilgængelige for dens medlemmer til rimelige priser, og det er blandt andet til gavn for miljø, biodiversitet, klima og lokal handel. Foreningen drives på frivillig basis af medlemmerne. Fødevarefællesskabet er åbent for alle, er aktivt i det odenseanske byliv og er rammen om en lang række sociale aktiviteter. Foreningen har oplevet en støt stigende medlemstilgang siden etableringen i 2011.

ista Danmark A/S

Sponseret

CO2- rapportering skaber overblik og styrker den grønne omstilling

CSR.dk

Jobopslag: Fagmedie eller jobportal – hvad virker bedst?

Relateret indhold

09.06.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Middelfart Erhverv inviterede til digital Klimakamp

06.06.2025Brdr. Dahl A/S

Sponseret

Brødrene Dahl sætter CO2-tal på 70.000 varer

05.06.2025CSR.dk

Regningen stiger: Klimaskader har allerede kostet samfundet milliarder

04.06.2025CSR.dk

Klimarådet i nyt notat om klimafremskrivningen: Regeringen skal følge implementeringen tæt

03.06.2025CSR.dk

Nyt partnerskab vil bygge grønne mikronet og øge elektrificeringen

03.06.2025NRGreen ApS

Sponseret

NRGreen bygger 11 MW solcellepark med 5 MW batteri i Sorø

02.06.2025CSR.dk

Frode Laursen skruer op for den grønne omstillingsfart

01.06.2025Vestforbrænding

Sponseret

Vi går i dybden med CO2

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
SustainImpact ApS
Kursus
Business Cases 2.0 - Aarhus

SustainImpact tilbyder Business Case 2.0 kursus gennem vores langvarige samarbejdspartner Faarup & Partners. Traditionelt har man besluttet om projekter ud fra et snævert fokus på økonomi og tid. Fremadrettet er der brug for i langt højere grad at indtænke værdi i et bredere perspektiv, så man sikrer, at de bedste løsninger bliver valgt. Vi kalder denne tilgang for Business Cases 2.0.

Dato

03.06.2025

Tid

09:00

Sted

Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Alt du skal vide om ISO 27001

Lær om krav og fordele ved en ISO 27001 certificering. Er der krav til, at din virksomhed skal have en ISO 27001 certificering, eller er du blot nysgerrig på at vide mere om standarden? Deltag i vores webinar den 4. juni og få indsigt i, hvordan certificeringen kan hjælpe din virksomhed med informationssikkerhed og compliance. Falk Lange, som er Head of Information Security Management System hos TDC Erhverv, er med på webinaret og vil fortælle om deres erfaringer med ISO 27001 og NIS2.

Dato

04.06.2025

Tid

13:00

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Kursus
Risikobaseret intern audit af ledelsessystemer

ISO ledelsessystemstandarderne stiller krav om, at virksomhedens ledelsessystem tager udgangspunkt i risici og muligheder.

Dato

11.06.2025

Sted

Odense

DTU
Event
Executive MBA Breakfast Club

Discover how you can elevate your leadership career and bring significant value to your company with an Executive MBA from DTU.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

DTU bygning 421 Kollegiebakken 2800 Kgs. Lyngby

Bureau Veritas
Kursus
Root Cause Analysis (RCA)

Årsagsanalyse bruges til at forbedre produktkvalitet, minimere sikkerhedsrisici og opfylde regulative krav. Det hjælper virksomheder til at identificere de underliggende årsager til afvigelser, så de kan implementere nødvendige ændringer for at forhindre gentagelse. Dette kan omfatte alt fra kvalitetsproblemer i et produkt til fødevaresikkerhedsproblemer som kemiske-, mikrobiologiske- og fremmedlegemerisici. Desuden anvendes årsagsanalyser ofte til dokumentationen af løsninger på eventuelle problemer eller hændelser, som er nødvendige ifølge regler, regulativer og ledelsesstandarder. Her er forståelsen for forskellen mellem korrigerende – og forebyggende handlinger nøglestenen.

Dato

11.06.2025

Tid

08:30

Sted

Fredericia

Aros Business Academy
Kursus
Fra CSRD til VSME – Skab overblik og struktur i din rapportering

Tag på kursus i EU’s nye rapporteringsdirektiv om bæredygtighed! Og kom godt i gang med CSRD-arbejdet allerede nu.

Dato

11.06.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København