Københavns rolle som Europas Miljøhovedstad skaber internationale bygge-synergier

Som partner for initiativet Sharing Copenhagen, der udspringer af Københavns udnævnelse til European Green Capital i 2014, sætter Building Green d. 29.-30. oktober fokus på fremtidens løsninger inden for bæredygtigt byggeri. ”Det brede samarbejde er afgørende for at løfte den grønne dagsorden på et dansk såvel som europæisk plan,” udtaler programchefen for Sharing Copenhagen.

Stemningsbillede fra Building Green 2013 .

København er i 2014 blevet udnævnt til European Green Capital af EU-kommissionen, og den prestigefyldte udnævnelse fejres året igennem med en række initiativer, som på tværs af brancher og sektorer sætter fokus på den grønne dagsorden under sloganet Sharing Copenhagen.

Blandt de mange begivenheder er ikke mindst Building Green, der d. 29.-30. oktober samler arkitekter og bygherrer fra både ind- og udland i Forum i København for at udveksle idéer, erfaringer og løsninger inden for bæredygtigt byggeri. Allerede nu har flere end 1500 besøgende meldt deres ankomst, hvilket er 60 pct. flere end på samme tidspunkt sidste år.

International og tværfaglig videndeling
- Vi forventer i år et stort opbud af internationale aktører på messen i kraft af samarbejdet med Sharing Copenhagen og Københavns udnævnelse til Europas Miljøhovedstad. Derudover fremlægger FNs internationale klimapanel IPCC sin rapport i København samtidig med messen, så der vil være en masse synergi mellem de mange bæredygtige initiativer, fortæller Senior Project Manager i Building Green Mette Grydehøj Post.

- København er udnævnt som Europas Miljøhovedstad bl.a. på grund af evnen til at kombinere bæredygtige løsninger med grøn vækst og livskvalitet – og fordi vi meget gerne deler viden med resten af verden, udtaler programchef for Sharing Copenhagen, Casper Harboe, og fortsætter:

- Flere end 100 forskellige partnere har i årets løb samlet sig bag initiativerne i Sharing Copenhagen. Det brede samarbejde på tværs af brancher og sektorer er afgørende for at løfte den grønne dagsorden, så vi bl.a. kan nå i mål med ambitionerne om at gøre København til verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Kickstarter debat om klima og grøn omstilling
Med sin placering i slutningen af oktober leverer Building Green startskuddet til temaerne klima og grøn omstilling, som fra november og året ud danner rammen omkring initiativerne i Sharing Copenhagen.

Temaet udfoldes bl.a. med fokus på CO2-reduktion, og på Building Green vil der således være lejlighed til at stifte bekendtskab med de nyeste udviklinger inden for CO2-reducerende byggematerialer og CO2-neutralt byggeri.

Derudover er ikke mindst håndteringen af fremtidens mere ekstreme vejr på tapetet i forbindelse med Sharing Copenhagen. Building Green giver således mulighed for at opleve en række byggeløsninger til lokal afledning af regnvand (LAR), som både nu og i de kommende år skal ruste bl.a. København til at håndtere de øgede regnvandsmængder mere effektivt og miljøvenligt.

Tidligere på året har Sharing Copenhagen bl.a. sat fokus på transformationen fra sort til grøn mobilitet i samarbejde med partneren Driving Green, der løb af stablen d. 27.-28. august i Øksnehallen.

For yderligere information, kontakt:
Mette Grydehøj Post | Senior Project Manager, IBC Euroforum | + 45 41 95 14 24 | mgp@ibceuroforum.dk     

For yderligere billedmateriale og koordinering af interviews, kontakt:
Anja Pedersen | PR- og kommunikationsrådgiver, Marketing Bureauet |  + 45 31 31 48 52 | anja@marketingbureauet.com

09.02.2018Building Green

Sponseret

Anden gang i Aarhus: Building Green samler branchens bedste

06.02.2018Building Green

Sponseret

Fokus på træ i byggeriet

23.01.2018Building Green

Sponseret

Se hele programmet på Building Green Aarhus 2018

16.01.2018Building Green

Sponseret

Building Green Aarhus: Vær klar til programmet

10.01.2018Building Green

Sponseret

Pop-up seminar: Cirkulær økonomi i byggeriet

09.01.2018Building Green

Sponseret

Vær hurtig - Book stand på Building Green Aarhus 2018