Hollandske miljøzoner fremtvinger fossilfri fragt fra 2025

14 hollandske byer har besluttet at overgå til fossilfri fragt og levering fra 2025. Det skal ske igennem miljøzoner, der forbyder varevogne og lastbiler, som kører på fossile brændstoffer. Den hollandske regering forventer, at yderligere 30 byer også indfører forbuddet, inden sommeren er omme.

For at virksomhederne kan følge med er det et krav, at forbuddet skal komme med fire års varsel. Arkivfoto.

09.08.2021

CSR.dk

Transportsektoren er en ægte miljøsviner. Når det kommer til forbrænding af brændstoffer, er transport globalt set ansvarlig for 24 procent, og langt størstedelen af varevogne og lastbiler kører på fossile brændstoffer i dag. Men i 14 hollandske byer vil man gøre fossilfri fragt til en realitet i den ikke så fjerne fremtid. Konkret omdanner de deres byer til miljøzoner og forbyder levering af pakker og varer med fossilbiler fra 2025.

Det skriver Verdens Bedste Nyheder.

Læs også: Lidl elektrificerer distributionen i Sverige

“Aftalerne vil sikre, inden for få år, at supermarkedshylder vil blive forsynet med varer, affald indsamlet og pakker ankomme til tiden uden udstødningsgasser og CO2-udledning”, forklarer Hollands miljøminister Stientje van Veldhoven i en pressemeddelelse fra den hollandske regering, som forventer, at endnu flere byer tilslutter sig forbuddet inden udgangen af året.

På grund af forbuddet regner den hollandske regering med at se en CO2-besparelse på en million ton i 2030. Men indførelsen af fossilfri fragt giver også en anden fordel: Nemlig en meget renere luft i de hollandske byer, hvor trafikken bliver tættere og tættere. I en rapport forklarer World Economic Forum, hvordan stigende e-handel får antallet af lastbiler og varevogne på vejene til at skyde i vejret. Hvis verden forsætter som nu, vil antallet af varevogne på vejene stige med 36 procent mellem 2019 og 2030 i verdens 100 største byer og øge udledning fra fragttransport med 32 procent, skriver de.

Læs også: Ikea satser på grøn hjemmelevering

Derfor er myndighederne i Holland også fuld gang med at opsætte flere ladestationer til elkøretøjer for at understøtte omstillingen til den fossilfrie transport.

For at virksomhederne kan følge med er det et krav, at forbuddet skal komme med fire års varsel. Desuden kan virksomheder søge om tilskud til både indkøb og leasing af el vare- og lastbiler, hvor de kan modtage op til 5.000 euro i støtte.

- KCP

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

31.10.2024CSR.dk

CO2-fangst eller træplantning: Kan milliarderne bruges bedre?

31.10.2024CSR.dk

Drop bilen for fridage

10.09.2024CSR.dk

Sådan kan indkøbere bidrage til mere bære- og modstandsdygtige værdikæder – del 1

09.09.2024CSR.dk

Stort gennembrud for grøn langturskørsel

28.08.2024Forenede Service

Sponseret

Grøn overbygning i Storkøbenhavn: Stensdal Group udvider samarbejdet med Kokkenes Køkken

22.08.2024CSR.dk

Millioner til cirkulært værdikædesamarbejde

19.08.2024CSR.dk

Carl Ras udvider populær værktøjsindsamling

14.08.2024CSR.dk

Nyt partnerskab om genanvendelse af plast fra udtjente biler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

Aros Business Academy
Kursus
Den Intensive Projektlederuddannelse (DIPLU)

Bliv projektleder på 6 intensive dage! Vi har skruet et program sammen, hvor du får alle værktøjerne til at STYRE og LEDE dine projekter sikkert i mål. Projektlederuddannelsen består af 3 moduler og vil komme både dig, dit team og din arbejdsgiver til gavn

Dato

04.11.2024

Tid

09:00

Sted

Fredericiagade 15 1310 København K

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Kursus
Strategisk ESG-kommunikation

Du lærer at bruge indsigter fra din organisations ESG-indsats til strategisk kommunikation. Dine undervisere Line Schmeltz og Anna Karina Kjeldsen sørger for, at du efter kurset kan kommunikere aktivt til omverdenen om din virksomheds arbejde med samfundsansvar.

Dato

04.11.2024

Tid

10:00

Sted

Amagerfælledvej 190, 2300 København S

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Gratis Webinar - DMA med værdi

I dette webinar dykker vi sammen med ingeniørvirksomheden DIS/CREADIS ned i dobbelt væsentligheds-processen og de faser, man skal igennem for at sikre overholdelse af kravene – men vi stopper ikke der. Vi ser også på, hvordan man kan udnytte processen til at skabe konkrete tiltag, der både styrker virksomhedens bæredygtighedsprofil og bundlinjen.

Dato

05.11.2024

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen