Dit aflagte arbejdstøj bliver til nye produkter

DFD samarbejder med virksomheden LEFTOVER, der skal være med til at realisere det ambitiøse mål om 100 % genanvendelse af kundernes kasserede tekstiler.

Gennem mere end to årtier har DFD haft fokus på genanvendelse og genbrug af kasserede tekstiler. Det blev grundlagt gennem et samarbejdet med LEFTOVER, som nu bliver udvidet.

Det generelle fokus og arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling har ændret sig siden det hele startede, men det er for længst blevet en integreret del af forretningen i DFD. Som en naturlig følge af det øgede samfundsfokus på bæredygtighed er et nyt kommercielt koncept opstået. Som det første af sin slags i branchen er fokus på at genanvende eller genbruge 100 % af kundernes tekstiler.

Øget samfundsfokus på bæredygtig udvikling driver innovationen
Det øgede samfundsfokus på bæredygtig udvikling, som bl.a. er kommet med FN’s Verdensmål, sætter skub i efterspørgslen på produkter med et bæredygtigt fokus. Dette gælder også for en stor del af kunderne i DFD.
 
Det er et ambitiøst mål, at 100 % af kundernes tekstiler skal genanvendes eller genbruges i 2025, men det ligger i tråd med de fokusområder, som udgør det samfundsansvarlige arbejde i DFD.

Udvidelsen af samarbejdet med LEFTOVER betyder, at alle kundernes kasserede tekstiler bliver sendt fra vaskerierne til en centralt fabrikshal, hvorfra LEFTOVER sorterer og bestemmer tekstilernes videre vej i deres livscyklus. LEFTOVER står også for at udvikle og fremstille produkter til konceptet DFD Upcy, som er upcyclede tekstiler, der på ny kan indgå i en vaske- og lejeløsning til kunderne.

De øvrige tekstiler bruger LEFTOVER i egne designs, som er rettet mod private forbrugere. Alle produkter er fremstillet ud af metervarer som lagner, servietter, duge og sengelinned m.fl. I og med, der allerede er blevet brugt vand og kemikalier i fremstillingen af det oprindelige produkt, er disse ”råvarer” helt CO2-neutrale.

DFD Upcy – CO2-neutrale produkter erstatter konventionelle produkter
DFD Upcy er produkter til kunderne, som er lavet kasserede tekstiler fra dem selv eller andre. Tankesættet er, at i stedet for at producere nye produkter af nye materialer, genanvender vi eksempelvis duge som en metervare til at sy produkterne af.
 
Med DFD Upcy bruger vi erfaringerne fra de sidste 20 år i kombination med kundernes ønsker og behov for produkter og løsninger med et bæredygtigt fokus. Produktionen af en ny kokkejakke kræver mellem 3.000-3.500 L vand at producere. Sammen med vores kunder kan vi derved mindske miljøpåvirkninger. 

Det nye koncept har et klart bæredygtigt formål, idet alle kasserede tekstiler bliver til nye produkter gennem upcycling. Det sker i tæt samarbejde med kunderne, der også i stigende grad efterspørger produkter og løsninger med et bæredygtigt fokus.  

Hvert enkelt stykke brugt tekstil er et unika, som der kun findes ét af. Mindre pletter, stregkoder fra tidligere kunder, eventuelle reparationer, farveforskelle osv. er alt sammen med til at fortælle den gode historie om produktets tidligere liv.

OM LEFTOVER OG DFD
Samarbejdet mellem LEFTOVER og DFD går mere end 20 år tilbage. Bag LEFTOVER står Klaus Samsøe og Kivitex, og de aftager alle DFD’s kasserede tekstiler. Gennem en struktureret indsamlingsproces fra vaskerierne, sorterer LEFTOVER alle tekstiler. Nogle af tekstilerne bruger de i egne designs, som bliver solgt til private forbrugere via webshoppen LEFTOVER.dk. For DFD fremstiller LEFTOVER produkter til konceptet DFD Upcy, der er produkter til kunderne lavet af kasserede tekstiler fra kunderne.

Samarbejdet sætter fokus på at erstatte konventionelle produkter med CO2-neutrale produkter.

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: Verdensmål i forretningen

Det er ikke nyt, men det er stadig svært – hvordan tænker man verdensmålene ind i forretningsudvikling og strategi, frem for at arbejde med dem som en traditionelt CSR-værktøj? Vi undersøger, hvilke spørgsmål man skal stille sig selv og leder efter metoder og værktøjer til at komme på rette vej.

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Derfor skal I vælge en professionel samarbejdspartner til vask og håndtering af jeres tekstiler

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

24.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Vaskeri i Aalborg hjælper tidligere kriminelle ind på arbejdsmarkedet

18.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia sætter bæredygtighed øverst på dagsordenen

20.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Aalborg Universitetshospital gør op med engangsforbruget: Dropper engangstermojakker af plastik

18.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk